hujung minggu…

hujung minggu ni aku akan habiskan masa sorang-sorang. no family, no lover and no friends. family aku akan ke KL ngan flight pukul 2 nanti. boyfriend aku pulak keje hari ni dan esok, tak mungkin dapat jumpa. kawan-kawan…erm, aku rasa lebih baik habiskan hujung minggu ni seorang diri. dah lama aku tak nikmati saat-saat mendamaikan di hujung minggu…a.k.a bersendirian.

apa aku nak buat dalam masa dua hari ni? aku nak bangun lewat…pastu kemas-kemas umah, cuci kain baju yang dah berlonggok kat dalam bakul, menonton cite2 best kat tv, surf internet, dengar muzik dan menyanyi, dan buat apa2 je perkara yang aku suka…confirm tak boring punye…

dan perkara yang paling aku takkan lupa, buat kerja sekolah la. walaupun cuti, tak semestinya tak boleh buat kerja. bagi aku, buat kerja masa cuti bukan satu alasan yang dapat menghilangkan keseronokan bercuti. sebab apa… kalau tak ada kerja, pasti cuti membosankan kerana dah hilang satu perkara yang boleh aku buat untuk mengisi masa lapang.

apa-apa pun, terpulangla dengan persepsi setiap orang. masing-masing ada caranya sendiri. ini gua punya cara, mungkin tak sama dengan cara orang lain…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s