pasca UPSR

cuti!!!! seronoknya. kalau cuti, maksudnya dapat bangun lewat sikit dari biasa. aku betul2 dah letih asyik kena bangun awal dan tidur lewat. silap sendiri kerana tak pandai mengatur masa dengan baik. sebab tu la orang cakap, jangan suka menangguh masa. padan ngan muka sendiri. cuti ni tak bermaksud aku merdeka dari sebarang tugasan. ada kerja yang terpaksa aku bawa balik ke rumah untuk diselesaikan sepanjang cuti 10 hari ni which is… menyediakan perancangan untuk aktiviti pasca UPSR.

my hope for this future project is… I can make my students happy and feel released after they settled down with their exam. nak bagi diorang hiburan yang bermakna dan ada mesej pendidikan. nak bawa pegi melawat… bersukan… sambil2 tu, aku pun boleh tumpang happy juga. budak main, aku pun nak tumpang main jugak. hehehe…ciannye cikgu ni.

masa menjenguk bilik guru semalam, aku terpaksa tebalkan telinga mendengar usikan dari kawan-kawan. aduh, mestikah aku menghadapi soalan yang sama setiap kali menjejakkan kaki ke situ? hahaha….dalam keseronokan membujang ni, ada juga yang tak best nya. tak kisah la. yang penting bahagia.

kurasa, hidupku dah makin baik sejak hari-hari ni. walaupun asyik sakit…aku lebih bersemangat. sebab dia kembali semula ke dalam hidupku. alhamdulillah. mungkin itulah hadiah yang terbaik untukku Ramadhan ini. sebenarnya, plan nak jumpa dia semalam. tapi, tak jadi sebab dia terlibat ngan pertandingan tilawah al-Quran. bangganya aku kat buah hati aku ni. ingin juga nak dengar dia baca Quran. nanti malam la. orang lain request lagu, aku nak request ayat suci Quran. hehe…

esok puasa….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s