confused…

hari ni rasa sangat confuse. tiba2 encik yang gatal miang (EYGM) tu muncul kat depan opis. nak tak nak, kena la jugak jemput dia masuk walaupun hati ni keberatan sangat. macam biasa, aku harap dia ada perkara penting yang nak dibincangkan. bukan sekadar nak ‘melihat aku secara dekat’… ehm…hari ni dapat control emosi yang tengah tak stabil. cuba senyum walaupun tak selebar senyuman biasa. faking calm walaupun hati ni… (ntahla macam mana nak describe). macam biasa, dia tanya perkembangan pasal persatuan. aku jujur jelaskan apa yang berlaku. (Actually apa yang dah berlaku buat aku lebih berhati2 dalam bercakap)…reveal lagi all the truth and suddenly the YDP passed by. ingatkan dia nak masuk n join the discussion tapi, masuk untuk tanya kalau ada apa2 yang dia perlu buat. aku cakap, so far no..aku perhatikan cara dia bila encik EYGM hulur tangan untuk bersalam dengannya. sambut, tapi langsung tak pandang wajah. aih…pelik sungguh cara orang tua ni. dia marah ke? tak lama kemudian Cikgu C masuk ke pejabat. tanya pasal surat MPP. then baru aku dan encik EYGM tu keluar dari opis. tak lama, YDP datang jumpa aku…tiba2 explain that i shouldn’t overruled him. erm..apa kes tiba2 cakap pasal hal ni. bila masa pulak la aku nak overrule dia? dah la nada suara dia tinggi! aku tak suka betul orang bercakap dengan aku macam tu. tak suka!!! makin kuat rasanya nak letak jawatan. tak nak kerjasama dengan orang yang selfish macam tu. selfish & suka ¬†bertindak sendiri. esok nak jumpa bos dan cakap nak letak jawatan. ingat aku nak sangat ke jawatan ni? dia ingat senang-senang ke nak manipulate aku untuk kepentingan sendiri? no way! p carik orang lain la…huh, tak pasal-pasal hilang ketenangan aku hari ni. sabar je lah.

One thought on “confused…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s