persoalan yang terberat

ooohhh..ada lagi keluar isu ‘kahwin’. kahwin…kahwin…dan kahwin…makin bertambah usia, makin rasa tertekan plak. macam ni la rasa kawan sebilik ku dulu, masa dia berusia 28 TAHUN. ya tuhan…kenapa berat sangat permasalahan tak kahwin bila umur dah mencecah 28 TAHUN nie. memangla sekarang zaman dah berubah. tapi, tak semua orang dapat terima pemikiran bahawa, berkahwin di usia lebih 26 tahun ni is no big deal…pening kepala aku sekarang ni. fikir bila nak kahwin. dulu, masa belum capai umur 28 tahun, aku masih boleh rileks. tapi sekarang, tinggal beberapa hari aku rasa semakin muak dengar soalan, cerita dan apa2 je yang berkaitan dengan KAHWIN!!! oh no…nak je aku jawab, “nak buat macam mana, jodoh tak sampai lagi.” “nak buat macam mana, orang yang ditunggu tak datang2 lagi.” wahai manusia, cubalah faham keadaan aku sekarang ni. kalau aku nak kahwin, bila2 masa je aku tanya, confirm ada orang yang nak masuk meminang. masalahnya, orang yang aku tunggu tu….tengah menghilangkan diri. orang tu plak, macam tak faham2 plak perasaan aku sekarang. “awak, tolonglah faham keadaan saya sekarang. kerje, kerje jugak awak…jangan la sampai takde masa nak uruskan hal kita plak. stress saya macam ni tau tak…” huhu….

2 thoughts on “persoalan yang terberat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s