hati riang

pagi yang cerah…malam tadi memang tak lena tidur sebab nur zara tidur denganku. kesian gak tengok dia, mak nya sedang berkursus di pahang untuk 6 bulan. ayah nya plak tak selesa di rumah kalau adikku tak ada. hmmm, actually kehadiran nur zara bagiku ibarat cahaya terang di hujung terowong yang gelap. ketika aku bersedih kehilangan KA, nur zara dilahirkan. ceh, macam melahirkan anak sendiri plak.

ok, balik kepada pagi yang cerah. mungkin kecerahan ini terasa sebab bos takde di office hari ni. so, tekanan tu agak kurang. ditambah lagi semalam, semua kerja berkaitan dengan dialog prestasi from my part dah SIAP! siap lepas dicross compare oleh 4 mata…jenuh plak asyik silap hantar data. kesian tukang kumpul. last2, pagi semalam aku decide, tunggu sampai semua final…baru hantar. biarla ingkar arahan pun, yang penting orang tak pening..tak salah menyenangkan urusan kawan. akhirnya aku balik pukul 6 petang…

pagi ni ada mesyuarat untuk Anugerah Ketua Menteri Sarawak. aku just hadir untuk mewakili bos je…dapat ilmu baru lagi. sambil typing sambil breakfast…ahahaha…well, perempuan kan boleh buat banyak kerja dalam satu-satu masa. tapi, jangan sampai tercekik macam aku tadi. tengah makan, tiba-tiba bos besar masuk…nasib baik kuih tu tak terkeluar balik. uhuk2…hati2 ye. so, sebelum i g meeting. jom nyanyi2 untuk ceriakan hari rabu yang indah ini….Hati-hati from Amira Othman

Ada dua jalan cerita
Duka atau bahagia
Mahu pilih yang mana
Hati masih bertanya
Lekas, aku mahu jawabnya

Jaga kau hati-hatimerpati-putih-dua
Takut ia dicuri
Kelak nanti kau kan patah hati
Mungkin akan terjadi
Tapi masih tak pasti
Harap engkau mengerti

Lihat pada indah bulan bintang
Namun hilang bila tiba siang
Dan kerna itu ku rasa bimbang
Untukmu cintaku

Angin membuaikan rasa rindu
Tapi tak seperti yang selalu
Dan kali ini ku biar berlalu rasaku
Jadi kau hati-hati

Dalam cerita ada rahsia

Rahsia engkau, aku dan dia
Masih aku tertanya apa pengakhirannya
Lekas, aku mahu jawabnya

Jaga kau hati-hati
Takut ia dicuri
Kelak nanti kau kan patah hati
Mungkin akan terjadi
Tapi masih tak pasti
Harap engkau mengerti

Lihat pada indah bulan bintang
Namun hilang bila tiba siang
Dan kerna itu ku rasa bimbang
Untukmu cintaku

Angin membuaikan rasa rindu
Tapi tak seperti yang selalu
Dan kali ini ku biar berlalu rasaku
Jadi kau hati-hati

Wahai merpati dua sejola
Jangan kau terlupa
Ikutkan hati engkau kan mati
Ikutkan rasa kau binasa

Lihat pada indah bulan bintang
Namun hilang bila tiba siang
Dan kerna itu ku rasa bimbang
Untukmu cintaku

Angin membuaikan rasa rindu
Tapi tak seperti yang selalu
Dan kali ini ku biar berlalu rasaku
Jadi kau hati-hati

Jagalah kau hati
Takut kan patah hati
Dan kali ini ku biar rasaku
Jadi kau hati-hati

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s